Rochlitz András
LS Publishing ügyvezető Park Könyvkiadó kiadóvezető
Szász Zsolt
Helikon Kiadó kiadóvezető
Érsek Nándor
Scolar Kiadó kiadóvezető
Sárközy Bence Halmos Ádám
LS Publishing ügyvezető, Libri Könyvkiadó kiadóvezető
Libri Kiadó

A Libri Könyvkiadó a kortárs magyar és nemzetközi irodalom, a szórakoztató irodalom, valamint ismeretterjesztő könyvek nyitott profilú kiadója.

A Libri Könyvkiadót 2011 augusztusában Balogh Ákos, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tulajdonosa, Halmos Ádám, a Nyitott Könyvműhely tulajdonosa és Sárközy Bence, a Magvető Kiadó egykori főszerkesztője alapította. A Nyitott Könyvműhely jogutódjaként működő cég nyitott profilú kiadóként a kortárs magyar és nemzetközi irodalom mellett szórakoztató irodalom, ismeretterjesztő könyvek, illetve képregények kiadásával is foglalkozik, különös figyelmet fordítva a jelen társadalmi problémáira és kérdéseire. Bár a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és a Libri Kiadó külön cégekként funkcionálnak, a két szervezet egymással szorosan együttműködik.


Park kiadó

A Park Könyvkiadó évtizedek óta a magyar könyvkiadás meghatározó szereplője, nem sokkal 1988-as indulása után felhívta magára a figyelmet a hazai piacon ritkaságszámba menően szép, míves kiállítású, illusztrált kiadványaival.

A kiadó legfőképpen ismeretterjesztő kötetei révén vált ismertté, hiszen a kezdetektől olyan, klasszikussá vált sorozatok fűződnek a nevéhez, mint a Hétköznapi pszichológia, valamint a kisiskolás gyerekeknek szóló Szemtanú. Sokszínű témaválasztásának köszönhetően a gasztronómia (Jamie Oliver), a pszichológia (Alan Pease, Irvin D. Yalom), a történelem (Roger Crowley), a természettudományok (Simon Singh, Richard P. Feynman, Carlo Rovelli) és a zene iránt érdeklődők egyaránt válogathatnak kínálatából.
Az utóbbi évtizedben a szépirodalomnak is egyre fontosabb szerep jut a kiadó életében. A Park Könyvkiadó olyan világhírű szerzők könyveit jelenteti meg, mint a 2013-ban Nobel-díjjal kitüntetett Alice Munro, a szintén Nobel-díjas Toni Morrison, valamint Romain Gary/Émile Ajar, John Williams, Robert Seethaler, Colm Tóibín, Donna Tartt, Elena Ferrante. A kiadó hazai szerzői is a műfajok sokszínűségét képviselik. A Park Könyvkiadó adja ki Török András több nyelven, számos kiadást megért útikönyvét, a Budapest Guide-ot, Hegyi Barbara szakácskönyveit, Aczél Endre az elmúlt évtizedekre (50-es, 60-as, 70-es, 80-as évek) visszatekintő sorozatát, az Acélsodronyt, valamint Sándor Erzsi és Lugosi Viktória regényeit. A kiadó 2013 óta a Libri Kiadói Csoport tagja.


Helikon Kiadó

A Helikon Kiadó a legrangosabb magyar kiadók egyike, több évtizedes szakmai tapasztalata garancia a minőségre.

Színvonalas filozófiai, történelmi, szociológiai, pszichológiai, esztétikai és irodalomtörténeti munkák mellett szépirodalmi művek is szerepelnek a kiadványok között: a Helikon Kiadó Márai Sándor, Tamási Áron, Kós Károly és Hankiss Elemér életművének gondozása mellett olyan nemzetközileg elismert szerzők könyveit adja ki, mint Hermann Hesse, Kurt Vonnegut, Orhan Pamuk és Salman Rushdie. A 2015-ben indított nagy sikerű Helikon Zsebkönyvek sorozat elérhető áron kínálja a világirodalom klasszikusait.


Kolibri Gyerekkönyvkiadó

Kolibri Kiadó - Olvasni gyerekjáték!
Gyerek- és ifjúsági könyvek mindenkinek.

A Kolibri Kiadó 2012-ben jött létre, és megalakulása óta elkötelezettje a minőségi gyerek- és ifjúsági irodalomnak. Úgy hisszük, gyerekkönyvkiadóként fontos szerepünk van az olvasóvá nevelésben, ezért a születéstől a felnőtté válásig igyekszünk olvasmányokat adni a gyerek és szülei kezébe. Ezért találnak a kínálatunkban a legkisebbeknek szóló kiadványokat (melyekhez legtöbbször zenés CD-melléklet is jár, mint a Ringató-könyvek vagy Palya Bea Altatok című verseskönyve), a kisóvodásoknak szóló képeskönyveket, az elsőolvasóknak szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő kiadványokat is. A kiskamaszoknak szórakoztató regényeket, sorozatokat ajánlunk, hiszen Jo Nesbø vagy David Walliams életművét ők már egyedül is olvashatják. 


Bookline könyvek

A 2012 óta megjelenő Bookline Könyvek különleges témaválasztásaikkal, minőségükkel és sokszínűségükkel a Bookline márka fiatalos, trenddiktáló eszmeiségét erősítik tovább.

A Bookline a magyarországi internetes piac meghatározó szereplőjeként feladatának tartja, hogy a hazai és nemzetközi sikerkönyvek megjelentetése mellett problémaérzékeny válaszokat adjon napjaink legaktuálisabb kérdéseire is. A saját kiadású könyvek között egyaránt megtalálhatók hiánypótló tényirodalmi munkák, életvezetéssel kapcsolatos kiadványok, gasztronómiai kalauzok és gyermekkönyvek – többek között olyan kiváló szerzők tollából, mint Al Ghaoui Hesna, Gyurkó Szilvia, Munk Veronika, Palya Bea, Polgár Judit vagy épp Szél Dávid.


Diafilmgyártó Kft.

Diafilmgyártó Kft. - Fedezd fel újra és újra!
Több mint 60 éve kicsik és nagyok kedvence a diafilm, ami összehozza a családokat.

A Diafilmgyártó jogelődjét, a Magyar Diafilmgyártó Vállalatot a Népművelési Minisztérium 1954 őszén hozta létre. Akkoriban ismeretterjesztő előadásokhoz, népművelési munkához, a politikai és tömegszervezeti agitációhoz, valamint a közoktatás számára készítettek nagy sorozatban diafilmeket, illetve ezzel párhuzamosan kezdődött a mesediafilmek gyártása is. Ma elsősorban ez utóbbi műfaj jut eszébe mindenkinek, ha a diafilm szóba kerül. Klasszikus és népmesék, kötelező olvasmányok, Andersen és a Grimm testvérek meséi, kortárs szerzők – többek között Bálint Ágnes, Bartos Erika, Berg Judit, Csukás István, Dániel András, Marék Veronika és Varró Dániel – meséi, retro mesefilmek diaváltozati is elérhetőek, így valóban kicsik és nagyok is megtaláljak kedvenceiket a jelenleg is piacon lévő közel 300 szalagos diafilmcímből. Tehát nincs más dolgunk, mint újra és újra felfedezni a diavetítés varázsát.


Jaffa Kiadó

A 2004-ben alapított Jaffa Kiadó dinamikusan fejlődő cég, mára a húsz legjelentősebb magyar könyvkiadó közé tartozik.

Tevékenységének középpontjában tényirodalmi kötetek (főként a pszichológia, gyereknevelés, történelem, életmód, fitnesz témakörökben) és bestsellerek (TV-ből ismert sztárok, krimik) megjelentetése áll. Emellett művészeti könyvek és szépirodalmi kötetek is helyt kapnak a kiadó katalógusában – nevükhöz fűződik többek között Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni Naplójának megjelentetése.
A kiadó több mint két éve tartó vállalkozása, a 2017-ben 100. születésnapját ünneplő Szabó Magda műveinek megjelentetése. Mára több mint 20 kötet jelent meg a sorozatban, melyben az írónő híres alkotásai mellett korábban ismeretlen, a hagyatékból most előkerült művek is helyet kaptak – mint például Szabó Magda naplója. A friss szöveggondozáson túl a kiadó új arculattal, szükség esetén – például tájnyelvi kifejezéseknél, kulturális utalásoknál – rövid jegyzetekkel és új, minden korosztály számára jól befogadható tipográfiával igyekszik segíteni abban, hogy Szabó Magda művei kultúrtörténeti rangjuknak és töretlen népszerűségüknek megfelelő helyre kerülhessenek.


Jelenkor

Az 1993-ban alapított Jelenkor Kiadó a mindig megújulni képes magyar irodalom műhelye, amely 2015-től a Libri Kiadói Csoport tagja.

A legendás múltú cég – máig többek között Mészöly Miklós, Nádas Péter, Polcz Alaine és Tolnai Ottó műveit is gondozza – célja a kortárs magyar irodalom sokszínűségének bemutatása, valamint a késő modern és kortárs világirodalom értékeinek közvetítése. A régi-új kiadó első megjelenése 2015 szeptemberében Térey János A Legkisebb Jégkorszak című verses regénye és Závada Péter Mész című verseskötete volt. Világirodalmi szerzői között tudhatja többek között a kanadai Margaret Atwoodot, a chilei Roberto Bolañót, az amerikai Cormac McCarthyt, a dél-koreai Han Kangot és az ausztrál Richard Flanagant. A már említett magyar szerzők életművei mellett a fiatal költőgeneráció több tagjának – köztük Deres Kornéliának, Kemény Zsófinak, Simon Mártonnak és Závada Péternek – is itt jelennek meg könyvei. Jelenkoros szerző a 2018-as Libri Irodalmi Díjjal kitüntetett Tompa Andrea, a Békés Pál-díjas Papp Sándor Zsigmond, illetve Forgách András, az Élő kötet nem marad című regény szerzője, amely kötet kiadási jogai közel 20 országban keltek el, valamint ez a műhely gondozza Nemes Nagy Ágnes életművét is.


Scolar Kiadó

A Scolar Kiadó közel 25 éve kínál az olvasóknak szépirodalmat, non-fiction könyveket, gyerekkönyveket, tankönyveket.

Az 1994-ben Obádovics J. Gyula professzor és Érsek Nándor által alapított Scolar Kiadó könyvkínálatával az elmúlt évek alatt a piac egyik vezető szellemi műhelyévé vált.
A gyerekirodalom és a gyerekeknek szóló ismeretterjesztés kiemelten fontos a kiadó számára. A Ravensburger kooperációban gyártott Mit? Miért? Hogyan? sorozat kimagasló minőségű kötetei nagy sikerűek a gyerekek körében.
A kiadó szerzői között olyan kiváló külföldi és hazai írók vannak jelen, mint Ian McEwan, David Grossmann, Erlend Loe, Sofi Oksanen, Per Petterson, Janne Teller, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Spiró György, Száraz Miklós György, Tandori Dezső.