Sárközy Bence, Halmos Ádám
LS Publishing ügyvezető, Libri Könyvkiadó kiadóvezető
Rochlitz András
LS Publishing ügyvezető Park Könyvkiadó kiadóvezető
Szász Zsolt
Helikon Kiadó kiadóvezető
Érsek Nándor
Scolar Kiadó kiadóvezető
Libri Kiadó

A Libri Könyvkiadó a kortárs magyar és nemzetközi irodalom, a szórakoztató irodalom, valamint az ismeretterjesztő és gyerekirodalom nyitott profilú kiadója.

A Libri Könyvkiadót 2011 augusztusában Balogh Ákos, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tulajdonosa, Halmos Ádám, a Nyitott Könyvműhely tulajdonosa és Sárközy Bence, a Magvető Kiadó egykori főszerkesztője alapította. A Nyitott Könyvműhely jogutódjaként működő cég nyitott profilú kiadóként a kortárs magyar- és nemzetközi irodalom mellett szórakoztató irodalom, ismeretterjesztő és gyerekkönyvek, illetve képregények kiadásával is foglalkozik, különös figyelmet fordítva a jelen társadalmi problémáira és kérdéseire. Bár a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és a Libri Kiadó külön cégekként funkcionálnak, a két szervezet egymással szorosan együttműködik. 


Park kiadó

A Park Könyvkiadó immár 25 éve a magyar könyvkiadás meghatározó szereplője elsősorban ismeretterjesztő profillal, amely mára szépirodalommal is kibővült.

A Park Könyvkiadó nem sokkal 1988-as indulása után felhívta magára a figyelmet a hazai piacon ritkaságszámba menően szép, míves kiállítású kiadványaival.

A kiadó legfőképpen ismeretterjesztő kötetei révén vált ismertté, ám az utóbbi években a szépirodalom is fontos szerepet kapott a kínálatban. A kiadónál jelennek meg többek között Jamie Oliver, Allan Pease, Jon Krakauer, Irvin D. Yalom, Isaac Bashevis Singer, Saul Bellow, Sándor Erzsi, Hegyi Barbara, Aczél Endre, Török András, valamint a 2013-ban Nobel-díjjal kitüntetett Alice Munro kötetei.

A kiadó legismertebb sorozatai: Hétköznapi Pszichológia, Veszélyes Övezet, Lonely Planet, Szemtanú sorozat. A kiadó 2013-ban csatlakozott az Libri Kiadói Csoporthoz.


Helikon Kiadó

A Helikon Kiadó a legrangosabb magyar könyvkiadók egyike, több évtizedes szakmai tapasztalata garancia a minőségre.  

A Helikon Kiadó a legrangosabb magyar kiadók egyike, több évtizedes szakmai tapasztalata garancia a minőségre. Színvonalas filozófiai, történelmi, szociológiai, pszichológiai, esztétikai és irodalomtörténeti munkák mellett szépirodalmi művek is szerepelnek a kiadványok között: a Helikon Kiadó Márai Sándor életművének magyar kiadása mellett Alessandro Baricco és más világhírű szerzők regényeivel is foglalkozik.

A kiadó jó kapcsolatokat ápol az ügynökségekkel, könyvterjesztőkkel és nyomdákkal, és jelen van a magyar és nemzetközi fesztiválokon. A kiadó könyvei minden évben sikerrel szerepelnek a Szép Magyar Könyv versenyen.


Kolibri Gyerekkönyvkiadó

Kolibri Kiadó - Olvasni gyerekjáték!
Gyerek- és ifjúsági könyvek mindenkinek.

A Kolibri Kiadó 2012-ben jött létre, és megalakulása óta elkötelezettje a minőségi gyerek- és ifjúsági irodalomnak. Úgy hisszük, gyerekkönyvkiadóként fontos szerepünk van az olvasóvá nevelésben, ezért a születéstől a felnőtté válásig igyekszünk olvasmányokat adni a gyerek és szülei kezébe. Ezért találnak a kínálatunkban a legkisebbeknek szóló kiadványokat (melyekhez legtöbbször zenés CD-melléklet is jár, mint a Ringató-könyvek vagy Palya Bea Altatok című verseskönyve), a kisóvodásoknak szóló képeskönyveket, az elsőolvasóknak szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő kiadványokat is. A kiskamaszoknak szórakoztató regényeket, sorozatokat ajánlunk, hiszen Jo Nesbø vagy David Walliams életművét ők már egyedül is olvashatják. 


Bookline könyvek

A Bookline Könyvek kínálatában egyaránt szerepelnek hazai kortárs regények, nemzetközi bestsellerek vagy akár pszichológiai témájú könyvek. 

A hazai internetes piac meghatározó szereplője Bookline Könyvek márkanév alatt jelentet meg nemzetközi és hazai sikerkönyveket. Fiatalos témákkal, lendületes stílusban jelentkezik a pszichológia, a gyerekkönyvek, a portrék, a szórakoztató és szépirodalom terepéről, a régi, elismert szerzők mellett az új írógeneráció bemutatására is törekedve.

A kiadó, Rájátszás – Költészet popritmusban című CD-melléklettel ellátott kiadványa 2013-ban elnyerte a Budai díjat, D. Tóth Kriszta Jöttem hadd lássalak című könyve pedig szépirodalom kategóriában Aranykönyv díjas lett.


Trubadúr Kiadó

A 2013-ban alapított Trubadúr Kiadó gondozásában olyan kultszerzők művei jelennek meg, mint Bukowski, Kerouac, Palahniuk és Welsh.

A Helikon Kiadó több mint hatvanéves hagyományaira alapozva 2013 őszén azért alakult meg a Trubadúr Kiadó, hogy olyan kultuszkönyvek magyar kiadását karolja fel, amelyek megjelentetésére az anyakiadó konzervatív keretei nem adnának megfelelő lehetőséget. A Trubadúr Kiadó gondozásában a közelmúlt pop- és magaskultúráját egyaránt meghatározó angolszász szerzők (Charles Bukowski, Chuck Palahniuk és Irvine Welsh) mellett olyan zenei könyvek jelennek meg (Süveges Gergő: Csík zenekar, Bombera Kriszta: Roby Lakatos), amelyek hitvallásunk szerint hiánypótlóak és fontosak. Idén tavasszal Jack Kerouac és Irvine Welsh egy-egy kiadatlan kötetével szeretnénk a közönség kedvében járni.


Diafilmgyártó Kft.

Diafilmgyártó Kft. - Fedezd fel újra és újra!
60 éve kicsik és nagyok kedvence a diafilm, ami összehozza a családokat.

A Diafilmgyártó 2014-ben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. A cég jogelődjét, a Magyar Diafilmgyártó Vállalatot a Népművelési Minisztérium 1954 őszén hozta létre. Akkoriban ismeretterjesztő előadásokhoz, népművelési munkához, a politikai és tömegszervezeti agitációhoz valamint a közoktatás számára készítettek nagy sorozatban diafilmeket, illetve ezzel párhuzamosan kezdődött a mesediafilmek nagyarányú gyártása is. Ma elsősorban ez utóbbi műfaj jut eszébe mindenkinek, ha a diafilm szóba kerül.

A jelenleg is piacon lévő közel 250 szalagos diafilmcímből mindenki találhat magának régi és új kedvencet egyaránt, hiszen a diafilmet újra és újra felfedezzük, immár évtizedek óta.


Jaffa Kiadó

A 2004-ben alapított Jaffa Kiadó tényirodalmi kötetek valamint bestsellerek kiadója. Kínálatukban megtalálhatóak továbbá művészeti könyvek és szépirodalmi kötetek is.

A 2004-ben alapított Jaffa Kiadó dinamikusan fejlődő cég, mára a húsz legjelentősebb magyar könyvkiadók közé tartozik. Tevékenységének középpontjában tényirodalmi kötetek (főként a pszichológia, a gender studies, történelem és életmód témakörében) és bestsellerek (TV-ből ismert sztárok, krimik) megjelentetése áll. Emellett művészeti könyvek és szépirodalmi kötetek is helyet kapnak a kiadó katalógusában – nevükhöz fűződik többek között Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni Naplójának megjelentetése.

A kiadó a jövőre 100. születésnapját ünneplő Szabó Magda legérdekesebb műveiből tíz kötetet tervez idén megjelentetni - ebből az első öt kerül a boltokba márciusban, és még tavasszal megjelenik a hatodik is. A friss szöveggondozáson túl a kiadó új arculattal, szükség esetén – például tájnyelvi kifejezéseknél, kulturális utalásoknál – rövid jegyzetekkel, és új, minden korosztály számára jól befogadható tipográfiával igyekszik segíteni abban, hogy Szabó Magda művei kultúrtörténeti rangjuknak és töretlen népszerűségüknek megfelelő helyre kerülhessenek.


Jelenkor

Az 1993-ban alapított Jelenkor Kiadó fő profilja a kortárs magyar szépirodalom, többek közt Mészöly Miklós, Nádas Péter és Polcz Alaine műveit gondozza.

Az 1993-ban alapított, kortárs szépirodalmi kiadványok megjelentetésével hírnevet szerző Jelenkor Kiadó 2015-től a Libri Kiadói Csoport tagja.

A legendás múltú műhely – amely többek között Mészöly Miklós, Nádas Péter és Polcz Alaine műveit is gondozza – célja továbbra is a kortárs magyar irodalom és filozófia fejlődésének előmozdítása, valamint a klasszikus és kortárs európai irodalom értékeinek közvetítése.


Scolar Kiadó

A Scolar Kiadó immár több mint 20 éve kínál szépirodalmat, gyerekkönyveket, non-fiction és tudományos könyveket, segédkönyveket a magyar olvasóknak.

Az 1994-ben Obádovics J. Gyula professzor és Érsek Nándor által alapított Scolar Kiadó általános könyvkínálatával az elmúlt évek alatt a piac egyik vezető szellemi műhelyévé vált. Jelenleg több mint 600 címmel van jelen a könyvpiacon, széles kínálattal lefedve a szépirodalom, a gyerekkönyvek, a non-fiction és a tudományos könyvek, segédkönyvek területeit.

A gyerekirodalom és a gyerekeknek szóló ismeretterjesztés kiemelten fontos a kiadó számára. A Ravensburger kiadóval kooperációban gyártott Mit? Miért? Hogyan? és Idődetektívek sorozatok közel százféle, kiemelkedő minőségű kötete nagy sikernek örvend a gyerekek körében.

A kiadó szerzői között olyan kiváló hazai és külföldi írók, illetve tudósok vannak jelen, mint Sofi Oksanen, Ian McEwan, Linn Ullmann, Erlend Loe, Per Petterson, Karin Fossum, Niall Ferguson, Spiró György, Száraz Miklós György, Tandori Dezső, Ungvári Tamás.