Társadalmi szerepvállalás
A Libri-Bookline Zrt. kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és azt, hogy közreműködésével minél több hátrányos helyzetű és rászoruló gyermek és felnőtt kapjon esélyt egy teljesebb életre. Az elmúlt évtizedben számos programban vállaltunk szerepet, együttműködésben az UNICEF-fel és a Baptista Szeretetszolgálattal támogattuk a Csodalámpa és az Egy szív a gyermekekért alapítványok munkáját.
Büszkék vagyunk, hogy a tavalyi évben immár másodszor csatlakoztunk a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához, az akció kiemelt és egyetlen online értékesítőjeként közel ezer cipősdobozt árusítottunk, és logisztikai hálózatunkkal segítettük a dobozok eljutását a rászorulóknak. A cipősdoboz -jegyekkel és a Facebook-on szervezett gyűjtéssel több száz gyermeknek tettük szebbé a karácsony ünnepét.

A Libri több éve segít a beteg gyermekeken, adományaival a Csodalámpa Alapítványt és az Egy szív a gyermekekért alapítványt támogatja. 2016 januárjától elindítjuk a adományozási programunkat is, a Segítünk, hogy segíthessen programot, melynek keretei között kiemelt partnereink mellett félévente más-más nonprofit gyermekjóléti szervezetet támogatunk. Részletek: libri.hu/adomanyozas

CSR Partnerek

Baptista Szeretetszolgálat
Baptista Szeretetszolgálat

Cipősdoboz akció

Az alapítvány a világ 18 országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget, és hajt végre fejlesztési programokat szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőakciójának keretében az adományozók ajándékcsomagjai évről évre megfizethetetlenül örömteli pillanatokat szereznek a rászoruló gyerekek ezreinek. A Shopline tavaly karácsonykor a webáruházak közül elsőként, immár második alkalommal kiemelt online partnerként csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat nagyszabású Cipősdoboz Akciójához, és idén újra segít, hogy minden gyereknek boldog ünnepe lehessen. Rendelje meg ajándékokkal teli, kedvezményes csomagját online, és mi eljuttatjuk a rászorulóknak!

Az akció ideje alatt 2012-ben 33 000 darab cipősdoboz gyűlt össze, a szervezők pedig idén is számítanak az Ön segítségére. Segítsen, hogy idén is legalább ennyi gyerek karácsonyát tudjuk közösen széppé varázsolni!

bookline.hu/ciposdoboz
Unicef
Unicef

Zinka és Hugó

Bookline Könyvek gondozásában megjelent Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet nem csak egy izgalmas és elgondolkodtató mesekönyv.

A Shopline-webáruház Nyrt. szárnyai alá tartozó Bookline Könyvek gondozásában megjelent Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet nem csak egy izgalmas és elgondolkodtató mesekönyv. D. Tóth Krisztának, az UNICEF Magyar Bizottság önkéntesének kezdeményezésére született speciális kiadvány egyúttal a Bookline és az UNICEF együttműködésének eredménye is: a webáruház minden eladott példány árából 300 Ft-tal támogatja a segélyszervezet hazai bizottságának munkáját.

A 6-10 éves gyerekeknek és szüleiknek készült izgalmas és kalandos történet több egy átlagos mesekönyvnél. Amellett, hogy az itthoni, mesét olvasó gyerekekkel ismerteti meg játékosan az olyan kérdéseket, mint a tolerancia, az összefogás, az elesettek megsegítése, a világ sokszínűsége, a fogyatékkal élők elfogadása és a természet megóvása, anyagilag a harmadik világ életveszélyben élő gyerekeit is támogatja: az UNICEF Magyar Bizottság ugyanis a Bookline Könyvek jóvoltából 300 Ft támogatást kap minden kötet árából. Így a mesekönyv vásárlói konkrét életeket mentenek: 300 Ft elegendő 3 csomag terápiás élelmiszerre, 8 adag gyermekbénulás elleni Szabin-cseppre, vagy akár 17 adag rehidráló sóra.

bookline.hu/zinka
Egy szív a gyermekekért
Egy szív a gyermekekért

Az alapítvány célja

a Magyarországon élő, magyar állampolgárságú gyermekek külföldön történő gyógykezelésének pénzügyi támogatása, olyan speciális esetekben, amikor a hazai intézetekben, vagy külföldi szakember meghívásos közreműködésével az nem biztosítható.
A Libri Könyvkereskedelmi Kft. az 1991. óta működő „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány arany fokozatú támogatója. A Libri ezúton igyekszik több száz beteg gyermeknek és családjának támogatást nyújtani. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. saját ügyének tekinti, hogy az Alapítványon keresztül olyan gyermekek mellé álljon, akik élete csak külföldi orvosi támogatással menthető meg.

egysziv.hu
Csodalámpa Alapítvány
Csodalámpa Alapítvány

Az alapítvány célja

hogy kívánságok teljesítésével egy-egy életét fenyegető betegségben szenvedő kisgyerek számára maradandó élményt adjon, megtörve a betegség szörnyű rutinját.
A Csodalámpa Közhasznú Alapítványt évek óta támogatja a Libri Könyvkereskedelmi Kft. Az Alapítvány célja az életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának teljesítése. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. gyermekkórházakban lévő könyvsarkok kialakításával és könyvek adományozásával igyekszik a gyermekek mindennapi életét támogatni.

csodalampa.hu

A Libri-Bookline
Nyitott Könyv Program

A programmal segítő kezet szeretnénk nyújtani a kisebb szakmai műhelyek és kiadók számára, és ezzel egyidejűleg könnyebb hozzáférést biztosítani a Libri-Bookline által működtetett értékesítési csatornákhoz.

A Libri-Bookline csoport a sokszínű hazai könyvpiacban érdekelt, így elkötelezett a piac sokszínűsítése mellett. Továbbá a csoport érdeke, hogy a kis és középkiadói kör – a lehetőségihez mérten – is hozzáférjen a csoport által nyújtott értékesítési lehetőségekhez, ezért a Libri-Bookline megalkotta a Libri-Bookline Nyitott Könyv Programot.

A Libri-Bookline csoport cégfilozófiája 5 alapértéken nyugszik, ezek a megbízhatóság, a felelősségvállalás, az ügyfélközpontúság, a szakértelem és az innováció. Ezen alapértékek nemcsak jelenlegi üzleti tevékenységünket, de jövőbeni terveinket, üzletpolitikánkat is meghatározzák.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

1
Megbízhatóság
2
Felelősségvállalás
3
Ügyfélközpontú
4
Szakértelem
5
Innovatív
átlátható, kiszámítható árrés-rendszer, transzparens elszámolási rendszer
 • Kis kiadók (100 milliós éves forgalom alatt) számára ajánlott árrés saját csatornákon történő terjesztésért: 55% (maximum is egyben)
 • Nagy kiadók (100 milliós éves forgalom felett) számára ajánlott árrés a saját csatornákon történő terjesztésért: 53%
 • A Libri-Bookline a saját kereskedelmi csatornáin kívüli terjesztésért terjesztési díjat számol fel, amelyről egyedi megállapodások során születik döntés.
 • A Libri-Bookline számára kiemelten fontos a kiadók vagyonát képező, rá bízott készlet feletti felelős gazdálkodás. Magyarországon egyedülálló módon valós idejű hozzáférést biztosít kiemelt partnerei számára, amely hozzáférés lehetőséget teremt arra, hogy a partnerek felé elküldött elszámolások pontosak legyenek, valamint a Libri Kiadói Csoport csoport számára biztosított készlet leosztása is a lehető leghatékonyabb legyen.
kereskedelmi partnereknek nyújtott pénzügyi stabilitás
 • A Libri-Bookline csoport ígéretet tesz arra, hogy a kereskedelmi szerződéseiben foglalt fizetési kötelezettségének minden körülmények között a szerződéses feltétek szerint eleget tesz. 
 • A Libri-Bookline csoport által – szerződéseiben vállalat, partnerek ÁFA-fizetési kötelezettségeit is maximálisan figyelembevevő – fizetési határidő minden tárgyhónapot követő 45. nap. 
 • Késedelem esetén a Libri-Bookline az új Polgári Törvénykönyv vonatkozó irányelveit tartja magára nézve kötelező érvényűnek.
ügyfelek érdekeit szolgáló partneri rendszer és kereskedői politika
 • A csoport célja, hogy az ügyfelei számára a teljes hazai könyvkínálatot megjelenítse kereskedelmi csatornáin, és ehhez a legtöbb hazai és külföldi partnerrel közvetlen szerződésben álljon.
 • Ennek megfelelően a Libri-Bookline az internetes áruházaiban arra törekszik, hogy a teljes hazai könyvkínálat megjelenjen. Amennyiben olyan észrevétel érkezik, ami egy könyv esetleges hiányára utal, azt a hamarosan megújuló kiadói felületünkön lehet majd jelezni, amely felület alkalmas lesz arra is, hogy a kiadói partnereink az eddiginél szélesebb és gazdagabb adattartalmat töltsenek fel egy-egy címükhöz.
 • A sokszínű hazai kínálat bemutatásához szoros, hosszú éveken átívelő partneri kapcsolatokra van szükségünk. 
 • A közvetlen partnerség egyik fontos kereskedelmi feltétele, hogy a Libri-Bookline változatos promóciós felületein a partnerek megjelenjenek, legalább éves 100.000 Ft értékben. Abban az esetben a kiadói partnerünk eléri az éves 10 millió forint forgalmat, akkor a promóciós felületek foglalásakor és felhasználásakor 50%-os kedvezményben részesül, abban az esetben ha forgalma 20 millió forint feletti, akkor partnerünket egyedi ajánlattal keressük meg.*
évtizedes szakértelem és egyedülálló internetes tudás
 • A Libri és a Bookline összefonódásával olyan egyedülálló szakértői csapat jött létre, ahol az egyesülő cégek egyrészről tökéletesen ismerik a hazai könyvszerető és -olvasó vásárlók igényeit, tisztában vannak a könyvpiac sajátosságaival, jellemzőivel, másrészről pedig mindent tudnak az internetes értékesítési csatornákban rejlő lehetőségek kiaknázásáról. 
 • Kollégáink az egész év során azon dolgoznak, hogy egyre bővülő hálózatunk kínálata tökéletesen igazodjon az adott vásárlói közösség, város, régió igényeihez. Kereskedelmi területünk a boltvezetőkkel közösen minden egyes Libri és Bookline bolt kínálatát egyedileg határozza meg. Azon címeknél, amelyek esetében a teljes hálózatot érintő forgalmazásáról döntünk, a partnereink legalább 500 példányt kötelesek biztosítani.
folyamatos megújulás és dinamikus fejlődés
 • A Libri-Bookline csoport naprakész, dinamikus és elkötelezett a hazai könyvpiac sokszínűségének fenntartása mellett. A Libri Kiadói Csoport számára fontos a kreatív megújulás: friss, dinamikus szellemben, innovatív módon áll mind a kereskedelemhez, mind a kultúraközvetítéshez. 
 • Egyre bővülő bolthálózattal, folyamatos online fejlesztésekkel iránymutató szereplője a hazai könyvpiacnak. A könyvesboltokban és a webáruházakban is követi a legújabb nemzetközi trendeket, miközben a hazai igényeket is figyelembe veszi, a könyvkínálat mellett offline és online szolgáltatásokat is az ügyfelek igényére szabva fejleszti.
* A program indulásakor - az első naptári évben - a promóciós felületeken történő megjelenést csupán ajánlásként fogalmazzuk meg partnereink felé.

(A Libri-Bookline Zrt. a Libri-Shopline Nyrt. jogutódjaként változatlanul folytatja a cégcsoport CSR- tevékenységét.)