Társadalmi szerepvállalás
A Libri-Bookline Zrt. kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és azt, hogy közreműködésével minél több hátrányos helyzetű, rászoruló gyermek és felnőtt kapjon esélyt egy teljesebb életre. Az elmúlt évtizedben számos programban vállaltunk szerepet, együttműködésben az UNICEF-fel és a Baptista Szeretetszolgálattal támogattuk a Csodalámpa és az Egy szív a gyermekekért alapítványok munkáját.
Büszkék vagyunk rá, hogy minden évben csatlakozunk a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójához. Az akció kiemelt és egyetlen online értékesítőjeként évente közel ezer cipősdobozt árusítunk, és logisztikai hálózatunkkal segítjük a dobozok eljuttatását a rászorulókhoz. Cipősdoboz-jegyekkel és a Facebookon szervezett gyűjtéssel minden évben több száz gyermeknek tesszük szebbé a karácsony ünnepét.

A Libri több éve segít beteg gyermekeken, adományaival a Csodalámpa Alapítványt és az Egy szív a gyermekekért alapítványt támogatja. 2016 januárjában elindítottuk Segítünk, hogy segíthessen elnevezésű adományozási programunkat is. További részletek: libri.hu/adomanyozas

CSR Partnerek

Adományozási program
Adományozási program

Adományozási program • Budapesti Fesztiválzenekar

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. a webáruházunkban megvásárolható adományjegyek segítségével támogatja a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert elnevezésű projektjét.

A program hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok segítését és minél sikeresebb integrációját tűzte ki céljául. A Fesztiválzenekar a zene és a mozgás közösségszervező erejét kihasználva kovácsolja egységgé a sokféle környezetből és társadalmi csoportból származó gyerekeket, így teremtve lehetőséget számukra a sikeres életkezdéshez

Libri olvasósarkok
Libri olvasósarkok

A program célja

A Libri mindig nagy hangsúlyt fektetett CSR programjára: missziója, hogy minél több emberhez hozza közelebb a kultúrát és az olvasás élményét. Évek óta dolgozik azon, hogy könyveket juttasson el súlyos betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekeknek.

Azontúl, hogy évente több ezer könyvet adományoz gyerekek számára, a Libri szeretne további erőfeszítéseket tenni ezen a téren. Ezért döntött úgy, hogy olyan kórházakban és kórházi osztályokon, ahol gyerekek várják a gyógyulást, kényelmes és izgalmas olvasósarkokat hoz létre.

Az olvasósarkok berendezéséről és a könyvállomány folyamatos frissítéséről a Libri gondoskodik.

Szívünk rajta
Szívünk rajta

A program célja

A Libri-Bookline Zrt. és az UNICEF által közösen életre hívott Szívünk rajta program 2014 óta segíti a szülőket, hogy gyermekeik kezébe minden esetben a legjobb gyermek- és ifjúsági könyveket adhassák.

A frissen megjelent könyvek közül egy független szakértőkből álló csoport, valamint az UNICEF által delegált, vétójoggal is bíró gyermekzsűri válogatja ki hónapról hónapra a legkiválóbb alkotásokat. A Szívünk rajta matricára érdemes könyveket ezt követően négy kategóriába sorolva találhatják meg a szülők, egy kötet pedig minden hónapban elnyeri a Hónap gyermekkönyve címet, amelyet kiemelten ajánlunk elolvasásra.

libri.hu/szivunkrajta
Baptista Szeretetszolgálat
Baptista Szeretetszolgálat

Cipősdoboz akció

Az alapítvány a világ 18 országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget, és hajt végre fejlesztési programokat szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőakciójának keretében az adományozók ajándékcsomagjai évről évre szereznek megfizethetetlenül boldog pillanatokat a nehéz helyzetben élő gyerekek ezreinek. A Bookline kiemelt online partnerként több éve támogatja a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz kezdeményezését, és járul hozzá a gyermekek örömteli ünnepéhez. 
Segítsen, és tegyük széppé együtt a gyermekek karácsonyát!

bookline.hu/ciposdoboz
Egy szív a gyermekekért
Egy szív a gyermekekért

Az alapítvány célja

Az alapítvány olyan Magyarországon élő, magyar állampolgárságú beteg gyermekeket támogat, akiknek speciális ellátásra van szükségük. Sok esetben ez az ellátás hazai egészségügyi intézményekben vagy külföldi szakember meghívásos közreműködésével nem biztosítható. Ilyen esetekben az alapítvány segítséget nyújt abban, hogy a gyermekek külföldön kaphassanak megfelelő ellátást.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. az 1991. óta működő alapítvány arany fokozatú támogatója, így próbál több száz beteg gyermeknek és családjának támogatást nyújtani. A Libri saját ügyének tekinti, hogy az alapítványon keresztül olyan gyermekek mellé álljon, akiknek élete csak külföldi gyógykezeléssel menthető meg.

egysziv.hu
Csodalámpa Alapítvány
Csodalámpa Alapítvány

Az alapítvány célja

hogy kívánságok teljesítésével egy-egy életét fenyegető betegségben szenvedő kisgyerek számára maradandó élményt adjon, megtörve a betegség szörnyű rutinját.
A Csodalámpa Közhasznú Alapítványt évek óta támogatja a Libri Könyvkereskedelmi Kft. Az Alapítvány célja az életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának teljesítése. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. gyermekkórházakban lévő könyvsarkok kialakításával és könyvek adományozásával igyekszik a gyermekek mindennapi életét támogatni.

csodalampa.hu

* A program indulásakor - az első naptári évben - a promóciós felületeken történő megjelenést csupán ajánlásként fogalmazzuk meg partnereink felé.

(A Libri-Bookline Zrt. a Libri-Shopline Nyrt. jogutódjaként változatlanul folytatja a cégcsoport CSR- tevékenységét.)